Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1/2 główki kapusta pekińska
1 sztuka papryka czerwona
1 puszka kukurydza konserwowa
2 sztuki ogórek zielony
1 łyżka pestki dyni
- Sos:
5 łyżek oliwa z oliwek
1 łyżka musztarda
1 łyżka sok z cytryny
1/2 łyżki ocet
estragonowy1 łyżeczka cukier
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę umyj, poszatkuj. Paprykę oczyść z nasion, pokrój w kostkę. Ogórki obierz, pokrój w półplasterki.
- W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu.
- Pokrojone warzywa wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę i pestki dyni. Przed podaniem wymieszaj z sosem.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa