Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kapustą pekińską, papryką i pestkami dyni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kapustą pekińską, papryką i pestkami dyni to uniwersalna sałatką do wszystkiego. Można do niej dodać seler naciowy, dymkę, pomidorki koktajlowe lub natkę pietruszki.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/2 główki  kapusta pekińska
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 2 sztuki  ogórek zielony
  • 1 łyżka  pestki dyni
    Sos:
  • 5 łyżek  oliwa z oliwek
  • 1 łyżka  musztarda
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 1/2 łyżki  ocet
    estragonowy
  • 1 łyżeczka  cukier
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę umyj, poszatkuj. Paprykę oczyść z nasion, pokrój w kostkę. Ogórki obierz, pokrój w półplasterki.
  2. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu.
  3. Pokrojone warzywa wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę i pestki dyni. Przed podaniem wymieszaj z sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE