Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 główki białej kapusty
1 pęczek rzodkiewek
1 sztuka cukinia
1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
100 g sera lazur
2 łyżki wody
2 łyżki oliwy extra virgin
1 opakowanie sosu sałatkowego z koperkiem
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę cienko poszatkuj. Cukinię umyj, pokrój w słupki. Rzodkiewki pokrój w ćwiartki. Ser pokrój w kostkę. Wszystkie składniki przełóż do miski.
- Z wody, oliwy i sosu przygotuj dressing. Polej nim sałatkę i wymieszaj. Natkę pietruszki umyj, osusz i udekoruj listkami sałatkę.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników