Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 opakowania paluszków surimi
1 sztuka duża kapusta pekińska
1 sztuka puszka kukurydzy
5 sztuk korniszonów
4 sztuki jajka
zioła prowansalskie
1 sztuka mały słoik majonezu
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Kapustę pekińską poszatkuj.
- Paluszki surimi rozmroź, zdejmij folię i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
- Tak przygotowane składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj. Schłodź w lodówce.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka