Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 opakowania paluszków surimi
- 1 sztuka duża kapusta pekińska
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 5 sztuk korniszonów
- 4 sztuki jajka
- zioła prowansalskie
- 1 sztuka mały słoik majonezu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Kapustę pekińską poszatkuj.
- Paluszki surimi rozmroź, zdejmij folię i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
- Tak przygotowane składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj. Schłodź w lodówce.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka