Dzisiaj jest: Czwartek, 06.10.2022 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z kapusty pekińskiej i paluszków surimi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 opakowania  paluszków surimi
  • 1 sztuka duża kapusta pekińska
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 5 sztuk korniszonów
  • 4 sztuki jajka
  • zioła prowansalskie
  • 1 sztuka mały słoik majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Kapustę pekińską poszatkuj.
  2. Paluszki surimi rozmroź, zdejmij folię i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
  3. Tak przygotowane składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj. Schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE