Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z kapusty pekińskiej z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z kapusty pekińskiej z pieczarkami najlepiej podawać na ciepło.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  kapusta pekińska
    nieduża
  • 500 g  pieczarki
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, umyj i podsmaż na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą. Następnie podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości.
  2. Pod koniec duszenia wymieszaj z pokrojoną w drobne paseczki kapustą pekińską. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE