Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kapusty włoskiej i moreli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kapusty włoskiej i moreli to przepis na oryginalne połączenie smaków.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 główki  kapusta włoska
  • 15 sztuk  morele
    suszone
  • 50 g  słonecznik ziarna
  • 3 łyżki  olej słonecznikowy
  • sok z cytryny
    do smaku
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyść, cienko poszatkuj, posyp solą i odstaw. Morele namocz, następnie odsącz i pokrój w paseczki. Pestki słonecznika upraż na suchej patelni, uważając by zbyt mocno się nie zrumieniły.
  2. Z oleju, soku z cytryny, cukru oraz pieprzu przygotuj sos. Składniki sałatki wymieszaj. Polej sosem, posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE