Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 500 g kapusta włoska
- 2 sztuki pomarańcze
- 1 sztuka cebula
mała - sól
do smaku
- Sos:
- 3 łyżki olej
- 2 łyżki ocet winny
- 1 sztuka sok z pomarańczy
- 1 sztuka skórka z pomarańczy
- sól
do smaku - cukier
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę opłucz, wrzuć na 5 minut do wrzątku. Po tym czasie wyjmij, przelej zimną wodą, osącz i poszatkuj.
- W miseczce wymieszaj składniki sosu. Cebulę pokrój w cienkie plasterki, obrane pomarańcze pokrój w kostkę i oczyść z pestek.
- Wszystkie składniki sałatki wymieszaj. Polej sosem, ponownie wymieszaj. Przed podaniem schłodź.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa