Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
500 g kapusta włoska
2 sztuki pomarańcze
1 sztuka cebula
małasól
do smaku
- Sos:
3 łyżki olej
2 łyżki ocet winny
1 sztuka sok z pomarańczy
1 sztuka skórka z pomarańczy
sól
do smakucukier
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę opłucz, wrzuć na 5 minut do wrzątku. Po tym czasie wyjmij, przelej zimną wodą, osącz i poszatkuj.
- W miseczce wymieszaj składniki sosu. Cebulę pokrój w cienkie plasterki, obrane pomarańcze pokrój w kostkę i oczyść z pestek.
- Wszystkie składniki sałatki wymieszaj. Polej sosem, ponownie wymieszaj. Przed podaniem schłodź.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa