Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 kg bobu
200 g kaszy gryczanej
50 g pistacji
50 g płatków migdałowych
100 g suszonych pomidorów w oliwie
5 sztuk gałązek mięty
2 sztuki płaskie łyżki soli
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bób i kaszę ugotuj w oddzielnych garnkach w osolonym wrzątku. Następnie odcedź, a bób obierz z łupinek. Pistacje obierz z łupinek. Listki mięty umyj, osusz.
- Na patelni upraż płatki migdałowe. Dodaj kaszę gryczaną, bób, obrane pistacje oraz pokrojone suszone pomidory i kilka łyżek z zalewy. Dopraw do smaku pieprzem i chwilę podsmaż wszystko razem.
- Gotową sałatkę rozłóż na talerze i udekoruj miętą.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka