Dzisiaj jest: Piątek, 25.09.2020 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z kaszą jaglaną i selerem naciowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kaszy jaglanej
  • 2 szklanki  bulionu warzywnego
  • 3-4 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 3-4 sztuki ogórki konserwowe
  • 1/2 sztuki strąka czerwonej papryki
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżka  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę jaglaną zalej bulionem i gotuj przez 15 minut do miękkości. Wystudź.
  2. Selera naciowego, ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj koperek, majonez oraz jogurt. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Gotową sałatkę odstaw na 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE