Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kaszą jaglaną i selerem naciowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kaszy jaglanej
  • 2 szklanki  bulionu warzywnego
  • 3-4 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 3-4 sztuki ogórki konserwowe
  • 1/2 sztuki strąka czerwonej papryki
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżka  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę jaglaną zalej bulionem i gotuj przez 15 minut do miękkości. Wystudź.
  2. Selera naciowego, ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj koperek, majonez oraz jogurt. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Gotową sałatkę odstaw na 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE