Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki bulionu warzywnego
3-4 sztuki łodygi selera naciowego
1/2 sztuki puszki kukurydzy
3-4 sztuki ogórki konserwowe
1/2 sztuki strąka czerwonej papryki
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę jaglaną zalej bulionem i gotuj przez 15 minut do miękkości. Wystudź.
- Selera naciowego, ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
- Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj koperek, majonez oraz jogurt. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Gotową sałatkę odstaw na 30 minut.
Źródło przepisu: Twoje przepisy