Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 szklanki ugotowanej kaszy krakowskiej
- 3 sztuki ogórki kiszone
- 1 sztuka dymka
- 1 sztuka mała puszka groszku konserwowego
- 200 g pieczonej piersi z kurczaka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sól
- pieprz
- przyprawa suszone pomidory
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w kostkę, posyp łyżeczką przyprawy suszone pomidory.
- Kaszę wymieszaj z odcedzonym groszkiem, pokrojonym w kostkę ogórkiem i posiekaną dymką. Wszystko posyp łyżeczką przyprawy suszone pomidory, wymieszaj.
- Mięso połącz z sałatką, polej majonezem wymieszanym z jogurtem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy