Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kaszy gryczanej, buraków i kurczaka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  kaszy gryczanej
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 2 sztuki buraki
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 670 g  fileta z kurczaka
  • 4 łyżki  oleju rzepakowego
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  musztardy sarepskiej
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową i piecz 50 minut w 180 st. C. Wystudź. Kaszę ugotuj w woreczkach, przesyp do miski, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, kawałki buraków, cząstki pomarańczy i posiekaną natkę.
  2. Musztardę wymieszaj z sokiem z cytryny i 3 łyżkami oleju. Polej sosem sałatkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Filet umyj, oczyść, oprósz solą i skrop olejem. Smaż mięso na patelni grillowej po 4 minuty z każdej strony. Następnie przełóż kurczaka na blachę i dopiecz w piekarniku przez 7 minut w 180 st. C. Wyjmij z piekarnika, pokrój na kawałki i ułóż na sałatce.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE