Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z kaszy perłowej z kabanosami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  kaszy jęczmiennej perłowej
  • 20 dag  kabanosów
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 sztuki papryki czerwonej
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 4 sztuki ogórki kiszone
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek koperku
    Sos
  • 1/4 szklanki  oliwy lub oleju słonecznikowego
  • 1 sztuka mały ząbek czosnku
  • 1 szczypta  słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj w dużej ilości osolonego wrzątku. Następnie dobrze odcedź na sicie.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Kabanosy i ogórki pokrój w ukośne plasterki. Natkę oraz koper umyj, osusz i drobno posiekaj.
  3. Oliwę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj do smaku sól, pieprz oraz paprykę.
  4. Do miski wrzuć kaszę, cebulę, papryki, kabanosy oraz ogórki. Dodaj natkę oraz koperek. Polej wszystko wcześniej przygotowanym sosem. Delikatnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE