Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka kiełbasa myśliwska
- 150 g sera żółtego
- 2 sztuki ogórki kiszone
- 2 sztuki jajka
- 1/4 sztuki puszki fasolki czerwonej
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka kefiru
- 1 łyżka natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Kiełbasę, ser oraz ogórki pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki.
- Majonez wymieszaj z kefirem, natką pietruszki, solą oraz pieprzem. Tak przygotowany sos wylej na sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza