Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
50 g kurek
50 g kiełków rzodkiewki
1 sztuka żółta papryka
1 sztuka czerwona papryka
5 sztuk pomidorków koktajlowych
4 plastry szynki łososiowej
2 łyżki masła
1 łyżeczka octu winnego
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurki dokładnie oczyść, opłucz i osusz. Podsmaż przez 10 minut na łyżce rozgrzanego masła. Dopraw do smaku solą i pieprzem, zdejmij z patelni i odstaw do wystygnięcia.
- Pozostałe masło podgrzej, usuń powstałą na wierzchu pianę, a masło przelej do miseczki. Ostudź, dodaj ocet, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Kiełki, papryki oraz pomidorki umyj i osusz. Papryki przetnij na połówki, usuń nasiona, a miąższ wraz z szynką pokrój w paski.
- Pomidorki pokrój w ćwiartki. Przełóż wszystkie składniki do salaterki. Dodaj grzyby. Polej sosem maślanym i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis