Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
1 torebka ryż
4 kolory marki Britta2 sztuki buraki
małe1 garść jarmuż
1 garść szpinak
50 g ser feta
1 ząbek czosnek
1 łyżka orzechy włoskie
4 łyżki oliwa z oliwek
1 łyżeczka musztarda
francuska1 łyżka miód
2 łyżeczki ocet jabłkowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Buraki natrzeć oliwą, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć oddzielnie każdego buraka w folię aluminiową i piec przez 60 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Ostudzić, obrać i pokroić w mniejsze części.
- Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej dodać jarmuż i posiekany czosnek i smażyć przez 2 minuty. Szpinak posiekać na duże kawałki. Fetę pokroić w kostkę.
- Z oliwy, musztardy, miodu i octu przygotować sos do sałatki.
- Wszystkie składniki sałatki poza burakami i serem wymieszać i doprawić sosem. Na koniec udekorować burakami, serem i orzechami włoskimi.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl