Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 g kraby
mięso z puszki1 puszka kukurydza konserwowa
1 pęczek szczypior
3 gałązki kolendra
1/2 szklanki majonez
1 sztuka limonka
1 łyżeczka czarnuszka (przyprawa)
cukier
do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szczypiorek i kolendrę opłucz i posiekaj. Kukurydzę osącz i przełóż do miski. Dodaj mięso z kraba i 1/2 szczypiorku.
- Majonez wymieszaj z kolendrą, czarnuszką i sokiem wyciśniętym z limonki. Dopraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Przed podaniem posyp pozostałym szczypiorkiem i udekoruj kolendrą.
Źródło przepisu: Sałatki