Dzisiaj jest: Środa, 29.06.2022 Imieniny: Piotra i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Sałatka z krewetkami i melonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 30 dag  krewetek
  • 2 sztuki melony
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 łyżka  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • posiekany koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Melony przekrój na pół, usuń pestki, wydrąż miąższ, a w skorupce wytnij ozdobny wzorek.
  2. Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki.
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
  4. Krewetki odgotuj, odsącz i wymieszaj z pomidorami oraz miąższem z melona pokrojonym w kostkę.
  5. Tak przygotowaną sałatkę włóż do połówek wydrążonych melonów. Wierzch polej sosem jogurtowo-majonezowym i posyp koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE