Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
30 dag krewetek
2 sztuki melony
2 sztuki pomidory
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz
posiekany koperek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Melony przekrój na pół, usuń pestki, wydrąż miąższ, a w skorupce wytnij ozdobny wzorek.
- Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki.
- Majonez wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
- Krewetki odgotuj, odsącz i wymieszaj z pomidorami oraz miąższem z melona pokrojonym w kostkę.
- Tak przygotowaną sałatkę włóż do połówek wydrążonych melonów. Wierzch polej sosem jogurtowo-majonezowym i posyp koperkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników