Dzisiaj jest: Poniedziałek, 02.12.2024 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kukurydzą i bobem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kukurydzą i bobem to świetna propozycja na drugie śniadanie. Jedna porcja sałatki to zaledwie 176 kcal.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 200 g  bób
  • 2 sztuki  ogórek gruntowy
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 5 sztuk  rzodkiewki
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • 1 łyżka  ocet
    z białego wina
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Bób umyj, gotuj przez 4 minuty w lekko osolonym wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą i obierz z twardych łupin. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój.
  2. Kukurydzę osącz. Ogórki umyj, osusz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Rzodkiewki pokrój w plasterki.
  3. W misce wymieszaj olej z octem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Do salaterki wrzuć bób, kukurydzę, jajka, ogórki, czosnek oraz rzodkiewkę. Polej sosem i posyp koperkiem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE