Dzisiaj jest: Poniedziałek, 02.12.2024 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kukurydzą i makrelą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kukurydzą i makrelą to przepis na szybką i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  makaron kolanka
  • 1 sztuka  makrela wędzona
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 3 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź, przelej zimną wodą i zostaw do ocieknięcia.
  2. Z makreli zdejmij skórę i usuń ości. Mięso podziel na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, odkrój kilka krążków, a resztę posiekaj. Natkę pietruszki umyj i osusz. Odłóż kilka listków, a resztę posiekaj. Kukurydzę osącz z zalewy.
  3. Rybę i warzywa wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj. Udekoruj natką pietruszki i krążkami cebuli.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 4

Przepisy: 31


Zobacz więcej na temat:

kukurydzamakrelaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE