Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 200 g makaron kolanka
- 1 sztuka makrela wędzona
- 1 sztuka cebula czerwona
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1/2 pęczki natka pietruszki
- 3 łyżki majonez
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź, przelej zimną wodą i zostaw do ocieknięcia.
- Z makreli zdejmij skórę i usuń ości. Mięso podziel na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, odkrój kilka krążków, a resztę posiekaj. Natkę pietruszki umyj i osusz. Odłóż kilka listków, a resztę posiekaj. Kukurydzę osącz z zalewy.
- Rybę i warzywa wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj. Udekoruj natką pietruszki i krążkami cebuli.
Źródło przepisu: Najlepsze sałatki