Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 garść rukola
1 główka sałata masłowa
300 g arbuz
1 sztuka filet z kurczaka
małyprzyprawa do kurczaka
1 opakowanie ser mozzarella
w kulkach2 łyżki płatki migdałowe
bazylia
do dekoracjiolej
do smażenia
- Sos:
3 łyżki oliwa z oliwek
1 łyżka sok z cytryny
1/3 łyżki miód
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw mięso przyprawą do kurczaka i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Podsmażone mięso przełóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Zostaw do ostygnięcia.
- Sałaty umyj, osusz i połącz ze sobą. Arbuza pokrój w kostkę. Mozzarellę odsącz z zalewy. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni.
- Do salaterki włóż sałaty, kurczaka, ser oraz arbuza.
- W oddzielnej misce wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę. Wymieszaj. Przed podaniem posyp migdałami i udekoruj bazylią.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo