Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1/2 główki sałaty masłowej
1 sztuka wędzona pierś z kurczaka
10 dag suszonych moreli
1 łyżka musztardy francuskiej
1/4 szklanki oleju roślinnego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 sztuka posiekany ząbek czosnku
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka miodu
1/2 szklanki białego wina
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie plasterki i zalej winem. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.
- Olej wymieszaj z musztardą, ziołami prowansalskimi, czosnkiem, sosem sojowym i miodem. Dopraw do smaku pieprzem.
- Sałatę wymieszaj z kurczakiem i morelami. Polej wszystko wcześniej przygotowanym sosem. Podawaj z pieczywem.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy