Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka sałata lodowa
- 35 dag pomidorków koktajlowych
- 25 dag ogórków konserwowych
- zielone oliwki
- 1 sztuka podwójny filet z kurczaka
- olej
- 30 dag mozzarelli
- 20 ml sosu winegret
- przyprawa do gyrosa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fileta pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do gyrosa, polej olejem. Wymieszaj i wstaw na 15 minut do lodówki.
- Sałatę porwij na kawałki, pomidorki przekrój na pół, mozzarellę w kostkę.
- Na talerzach ułóż kolejno: sałatę, ogórki, pomidorki, mozzarellę i oliwki. Mięso podsmaż, ciepłe wyłóż na sałatkę. Polej sosem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!