Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki podwójne piersi z kurczaka
- 3/4 sztuki puszki pędów bambusa
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 1 sztuka mała puszka ananasa
- 1 opakowanie sałatki hawajskiej
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany 18%
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ananasa, kukurydzę oraz pędy bambusa odsącz z zalewy. Ananasa pokrój w kostkę.
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz mięso przyprawą do kurczaka i duś na rozgrzanym oleju przez 20 minut. Zdejmij z oleju na ręcznik papierowy i odstaw do wystygnięcia.
- Gdy kurczak przestygnie przełóż go do miseczki. Dodaj ananasa, kukurydzę, pędy bambusa oraz sałatkę hawajską. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez połączony ze śmietaną i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis