Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki filety z kurczaka
- 1 sztuka mała czerwona cebula
- 1/2 sztuki ogórka
- 1/2 sztuki pomidora
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 1/2 sztuki sałaty lodowej
- sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
- 3 łyżki oleju
- curry
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety oprósz curry oraz pieprzem. Gotuj na parze, a następnie pokrój w plastry.
- Sałatę porwij na mniejsze kawałki i wyłóż na talerze. Pomidora pokrój w ćwiartki, paprykę w paski, a ogórka i cebulę w plasterki.
- Ułóż warzywa na sałacie. Na wierzch wyłóż plastry kurczaka.
- Olej wymieszaj z 3 łyżkami wody, wsyp sos sałatkowy. Wymieszaj i polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis