Dzisiaj jest: Środa, 18.05.2022 Imieniny: Feliksa i Aleksandry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z kurczakiem i sosem koperkowo-ziołowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z kurczaka
  • 1 sztuka mała czerwona cebula
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 1/2 sztuki pomidora
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki sałaty lodowej
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
  • 3 łyżki  oleju
  • curry
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety oprósz curry oraz pieprzem. Gotuj na parze, a następnie pokrój w plastry.
  2. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i wyłóż na talerze. Pomidora pokrój w ćwiartki, paprykę w paski, a ogórka i cebulę w plasterki.
  3. Ułóż warzywa na sałacie. Na wierzch wyłóż plastry kurczaka.
  4. Olej wymieszaj z 3 łyżkami wody, wsyp sos sałatkowy. Wymieszaj i polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE