Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
400 g filetów z kurczaka
2 łyżki oliwy
4 sztuki kiwi
majonez
16 sztuk połówek orzechów włoskich
sól
pieprz
bagietka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę i dopraw solą oraz pieprzem.
- Podsmaż kurczaka na rozgrzanej oliwie, a następne odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
- Bagietkę pokrój ukośnie na kromki.
- Kiwi obierz, przetnij na pół i pokrój w półplasterki. Ułóż owoce na talerzu i obłóż mięsem. Wierzch posyp orzechami i udekoruj majonezem. Podawaj z bagietką.
Źródło przepisu: Przyślij przepis