Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
150 g świeżych kurek
80 g boczku
1 sztuka nektarynka
2 sztuki garści rukoli
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy
2 łyżeczki octu balsamicznego
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurki oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Boczek pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanej patelni. Gdy będzie chrupki, przełóż do miski. Na tej samej patelni rozgrzej masło, dodaj kurki. Mieszając, smaż 3-4 minuty, przełóż do miski, wymieszaj.
- Nektarynkę umyj, osusz, podziel na ósemki i grilluj po minucie z każdej strony. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Na talerze wyłóż po garści rukoli, dodaj kurki z boczkiem oraz nektarynki. Polej sosem oliwnym.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia