Dzisiaj jest: Niedziela, 20.09.2020 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z kurkami, fetą i malinami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  mieszanki sałat
  • 150 g  malin
  • 60 g  sera feta
  • 200 g  kurek
  • 4 sztuki plasterki boczku
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  suszonego rozmarynu
  • 2 łyżki  oliwy
  • 20 g  parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty umyj, osusz i rozłóż na talerzach. Dodaj umyte maliny i pokruszoną fetę.
  2. Boczek porwij na mniejsze kawałki i podsmaż na suchej patelni. Następnie zdejmij boczek, a na wytopionym tłuszczu podsmaż umyte i osuszone kurki. Dodaj czosnek pokrojony w cienkie plasterki i rozmaryn. Dopraw wszystko solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  3. Zawartość patelni wyłóż na sałatę i dodaj podsmażony boczek. Polej sałatkę oliwą i posyp tartym parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE