Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 3/4 szklanki kaszy kuskus
- 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
- 6 sztuk ogórków konserwowych
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 1 sztuka mały słoik papryki konserwowej
- 1 sztuka cebula
- 1 kostka rosołowa
- kilka łyżek majonezu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kostkę rosołową rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Przygotowanym bulionem zalej kaszę kuskus i odstaw ją do wystygnięcia.
- Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy i przełóż je do miski. Ogórki, paprykę oraz obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do miski z pozostałymi składnikami. Następnie dodaj kaszę i majonez, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników