Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z kuskusem i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3/4 szklanki  kaszy kuskus
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 6 sztuk ogórków konserwowych
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka mały słoik papryki konserwowej
  • 1 sztuka cebula
  • 1 kostka  rosołowa
  • kilka łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kostkę rosołową rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Przygotowanym bulionem zalej kaszę kuskus i odstaw ją do wystygnięcia.
  2. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy i przełóż je do miski. Ogórki, paprykę oraz obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do miski z pozostałymi składnikami. Następnie dodaj kaszę i majonez, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE