Dzisiaj jest: Piątek, 25.09.2020 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z kuskusem i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3/4 szklanki  kaszy kuskus
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 6 sztuk ogórków konserwowych
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka mały słoik papryki konserwowej
  • 1 sztuka cebula
  • 1 kostka  rosołowa
  • kilka łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kostkę rosołową rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Przygotowanym bulionem zalej kaszę kuskus i odstaw ją do wystygnięcia.
  2. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy i przełóż je do miski. Ogórki, paprykę oraz obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do miski z pozostałymi składnikami. Następnie dodaj kaszę i majonez, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE