Dzisiaj jest: Wtorek, 11.05.2021 Imieniny: Franciszka i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka z kuskusem i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3/4 szklanki  kaszy kuskus
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 6 sztuk ogórków konserwowych
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka mały słoik papryki konserwowej
  • 1 sztuka cebula
  • 1 kostka  rosołowa
  • kilka łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kostkę rosołową rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Przygotowanym bulionem zalej kaszę kuskus i odstaw ją do wystygnięcia.
  2. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy i przełóż je do miski. Ogórki, paprykę oraz obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do miski z pozostałymi składnikami. Następnie dodaj kaszę i majonez, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE