Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
100 g kaszy kuskus
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka oleju
100 g wędzonego dorsza
50 g miksu sałat
200 g pomidorków koktajlowych
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę kuskus zalej wrzątkiem, olejem oraz sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw, by napęczniała.
- Dorsza obierz z ości, rozdrobnij widelcem. Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki.
- Wystudzoną kaszę przełóż do miski. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników