Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 szklanka kuskus
- 100 g kurczak
pieczony - 50 g ser żółty
- 1 opakowanie pomidory suszone
w oliwie - 1/2 pęczki natka pietruszki
- 2 gałązki tymianek
- 1 łyżeczka musztarda
- 1 łyżka ocet balsamiczny
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kuskus zalej wrzątkiem, oprósz solą, przykryj i zostaw. Gdy kasza wchłonie wodę, wymieszaj ją widelcem. Kurczaka pokrój w plasterki, a ser w kostkę. Pomidory osącz z zalewy, pokrój w paski. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Natkę i tymianek opłucz, posiekaj. Ocet balsamiczny wymieszaj z solą, musztardą, tymiankiem i pieprzem. Na koniec dodaj 3 łyżki oliwy i ponownie wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Posyp natką.
Źródło przepisu: Sałatki