Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z kuskusu z krewetkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 100 g  kaszki kuskus
  • 2 sztuki duże ogórki sałatkowe
  • 100 g  krewetek koktajlowych
  • 1 sztuka niewielki fenkuł
  • 2-3 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórki umyj i obierz. Przetnij wzdłuż na pół i wydrąż pestki, tak aby powstały łódeczki.
  2. Fenkuł cienko poszatkuj, dodaj pokruszony ser, krewetki oraz posiekany koperek. Dodaj kuskus i wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Połącz oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę, wymieszaj.
  4. Przygotowaną sałatkę przełóż do ogórkowych łódeczek. Udekoruj koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE