Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
100 g sera pleśniowego błękitnego
100 g kaszki kuskus
2 sztuki duże ogórki sałatkowe
100 g krewetek koktajlowych
1 sztuka niewielki fenkuł
2-3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1/2 sztuki pęczka koperku
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórki umyj i obierz. Przetnij wzdłuż na pół i wydrąż pestki, tak aby powstały łódeczki.
- Fenkuł cienko poszatkuj, dodaj pokruszony ser, krewetki oraz posiekany koperek. Dodaj kuskus i wymieszaj wszystkie składniki.
- Połącz oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę, wymieszaj.
- Przygotowaną sałatkę przełóż do ogórkowych łódeczek. Udekoruj koperkiem.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca