Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 350 g łosoś wędzony
- 200 g pomidorki koktajlowe
- 2 garści sałata
oczyszczone liście - 1 opakowanie grzanki ziołowe
- Sos:
- 1 łyżka ocet jabłkowy
- 2 łyżki oliwa
- 1 ząbek czosnek
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łososia pokrój w paski. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
- Salaterkę wyłóż liśćmi sałaty. Na niej rozłóż pomidorki i paski wędzonego łososia.
- W oddzielnej misce wymieszaj oliwę z octem jabłkowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą. Powstałym sosem polej sałatkę i posyp grzankami.
Źródło przepisu: Moje gotowanie