Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
350 g łosoś wędzony
200 g pomidorki koktajlowe
2 garści sałata
oczyszczone liście1 opakowanie grzanki ziołowe
- Sos:
1 łyżka ocet jabłkowy
2 łyżki oliwa
1 ząbek czosnek
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łososia pokrój w paski. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
- Salaterkę wyłóż liśćmi sałaty. Na niej rozłóż pomidorki i paski wędzonego łososia.
- W oddzielnej misce wymieszaj oliwę z octem jabłkowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą. Powstałym sosem polej sałatkę i posyp grzankami.
Źródło przepisu: Moje gotowanie