Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
250 g łosoś
usmażony2 sztuki jajka
100 g mieszanka sałat
z rukolą1 sztuka papryka żółta
1 garść pomidorki koktajlowe
4 gałązki tymianek
1 łyżka kapary
1/2 sztuki cytryna
1 łyżeczka musztarda
3 łyżki oliwa
cukier
do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w plastry. Łososia podziel na nieduże kawałki. Mieszankę sałat umyj, osusz. Pomidorki opłucz, przekrój na pół. Paprykę umyj, pokrój w paski. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Tymianek opłucz, posiekaj. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, sól, cukier, musztardę, posiekany tymianek, pieprz i oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem posyp kaparami.
Źródło przepisu: Sałatki