Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 250 g łosoś
usmażony - 2 sztuki jajka
- 100 g mieszanka sałat
z rukolą - 1 sztuka papryka żółta
- 1 garść pomidorki koktajlowe
- 4 gałązki tymianek
- 1 łyżka kapary
- 1/2 sztuki cytryna
- 1 łyżeczka musztarda
- 3 łyżki oliwa
- cukier
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w plastry. Łososia podziel na nieduże kawałki. Mieszankę sałat umyj, osusz. Pomidorki opłucz, przekrój na pół. Paprykę umyj, pokrój w paski. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Tymianek opłucz, posiekaj. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, sól, cukier, musztardę, posiekany tymianek, pieprz i oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem posyp kaparami.
Źródło przepisu: Sałatki