Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1/4 sztuki paczki makaronu rurki
- 1 sztuka puszka pomidorów w sosie
- 1 sztuka puszka ciecierzycy w zalewie
- 2 łyżki oliwek nadziewanych czosnkiem
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- Sos
- 3 łyżki sosu sojowego
- sok z cytryny
- 1 szczypta imbiru
- biały pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedź.
- Pomidory odsącz z zalewy i pokrój w ósemki. Ciecierzycę odsącz i wymieszaj z makaronem i pomidorami.
- Odsączony sos pomidorowy wymieszaj z sokiem z cytryny, imbirem, sosem sojowym i dopraw pieprzem.
- Sałatkę zalej sosem, posyp posiekaną natką pietruszki i oliwkami. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Twoje przepisy