Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1/4 sztuki paczki makaronu rurki
1 sztuka puszka pomidorów w sosie
1 sztuka puszka ciecierzycy w zalewie
2 łyżki oliwek nadziewanych czosnkiem
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- Sos
3 łyżki sosu sojowego
sok z cytryny
1 szczypta imbiru
biały pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedź.
- Pomidory odsącz z zalewy i pokrój w ósemki. Ciecierzycę odsącz i wymieszaj z makaronem i pomidorami.
- Odsączony sos pomidorowy wymieszaj z sokiem z cytryny, imbirem, sosem sojowym i dopraw pieprzem.
- Sałatkę zalej sosem, posyp posiekaną natką pietruszki i oliwkami. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Twoje przepisy