Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z makaronem, fetą i pomidorkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  krótkiego makaronu
  • 400 g  pomidorków koktajlowych
  • 200 g  sera feta
  • 100 ml  oliwy
  • sól
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. Pomidory umyj, przekrój na połówki. Fetę pokrój w kostkę.
  3. Makaron wymieszaj z pomidorami. Dodaj fetę, oliwę, posiekaną bazylię oraz sól do smaku i dokładnie wszystko wymieszaj. Przed podaniem udekoruj sałatkę listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE