Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 200 g makaronu świderki
- 250 g kurek i podgrzybków
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 sztuka ogórek
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1 sztuka czerwona papryka
- sól
- 2 łyżki masła
- 4 sztuki gałązki bazylii
- 1 opakowanie sosu winegret
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź, przelej zimną wodą i ponownie odsącz.
- Grzyby oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i smaż przez 15 minut na roztopionym maśle.
- Pomidory, paprykę i ogórka umyj, osusz. Paprykę oczyść z nasion, a miąższ pokrój w paski. Pomidorki przekrój na połówki, a ogórka pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
- Makaron przełóż do miski. Dodaj warzywa oraz grzyby, wymieszaj.
- Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Polej sałatkę i delikatnie wymieszaj. Przed podaniem sałatkę udekoruj listkami bazylii.
Źródło przepisu: Przyślij przepis