Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z makaronem i kurkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  makaronu świderki
  • 250 g  kurek i podgrzybków
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • sól
  • 2 łyżki  masła
  • 4 sztuki gałązki bazylii
  • 1 opakowanie  sosu winegret

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź, przelej zimną wodą i ponownie odsącz.
  2. Grzyby oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i smaż przez 15 minut na roztopionym maśle.
  3. Pomidory, paprykę i ogórka umyj, osusz. Paprykę oczyść z nasion, a miąższ pokrój w paski. Pomidorki przekrój na połówki, a ogórka pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  4. Makaron przełóż do miski. Dodaj warzywa oraz grzyby, wymieszaj.
  5. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Polej sałatkę i delikatnie wymieszaj. Przed podaniem sałatkę udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE