Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
250 g makaronu
10 sztuk plasterków szynki
15-20 sztuk pomidorków koktajlowych
3 sztuki ogórki konserwowe
1 sztuka puszka groszku
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
1 łyżka keczupu
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i przelej zimną wodą. Odstaw do ostygnięcia.
- Szynkę oraz ogórki pokrój w cienkie paski. Szczypiorek drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
- W misce wymieszaj makaron, szynkę, pomidorki, ogórki, groszek i szczypiorek. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem.
- Keczup wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka