Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie makaronu ryżowego łezki
1 sztuka pierś z kurczaka
1 sztuka ogórek
1/2 sztuki czerwonej papryki
1/2 sztuki żółtej papryki
1 sztuka puszka kukurydzy
szczypiorek
1 sztuka mała czerwona cebula
przyprawa do gyrosa
majonez
sól
pieprz
olej
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Filet z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą do gyrosa, wlej 2 łyżki oleju i odstaw na 15 minut. Podsmaż na oleju do miękkości.
- Ogórek i paprykę umyj, obierz i pokrój. Szczypiorek i cebulę drobno posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.
- Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!