Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z makaronu, kukurydzy i ogórków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu ryżowego
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 2 sztuki ogórki
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Koperek posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
  3. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez wymieszany z jogurtem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE