Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z makaronu, pomidorków i groszku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z makaronu, pomidorków i groszku to przepis na smaczną przekąskę lub drugie śniadanie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  makaron
    duże muszle
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 puszka  groszek konserwowy
  • 1 puszka  tuńczyk
    w sosie własnym
  • 100 g  ser feta
  • 8 sztuk  pomidorki koktajlowe
    Sos:
  • 1/2 szklanki  oliwa
  • 3 łyżki  ocet winny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Cebule obierz, pokrój i blanszuj przez 3 minuty, odcedź. Groszek odsącz z zalewy. Ser pokrusz. Tuńczyka wyjmij z puszki i podziel na kawałki. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki. Tak przygotowane składniki wymieszaj w misce.
  3. W oddzielnej misce wymieszaj oliwę, ocet, sól oraz pieprz. Powstałym sosem polej sałatkę i odstaw ją na 20 minut. Po tym czasie udekoruj danie świeżą bazylią i podawaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Zobacz więcej na temat:

sałatka z makaronempomidorygroszek


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE