Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z makaronu ryżowego i tuńczyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  makaronu ryżowego
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 główki  sałaty lodowej
  • 1 sztuka ogórek zielony
  • 1/2 sztuki słoika suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki  octu winnego
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  startego lub suszonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki  soku z limonki lub z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron wrzuć na 3 minuty do wrzątku, odcedź, przepłucz zimną wodą i wyłóż na sitko do ocieknięcia.
  2. Z sosu sojowego, octu, czosnku przeciśniętego przez praskę, imbiru, soku z limonki lub cytryny, cukru, soli i pieprzu przygotuj dressing.
  3. Sałatę porwij na kawałki, ogórek obierz i pokrój. Pomidory umyj, osusz i pokrój.
  4. Układaj na talerzu po kolei sałatę, makaron, tuńczyka, pokrojony ogórek i pomidory. Polej dressingiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE