Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 sztuka mała puszka czerwonej fasoli
1 sztuka makrela wędzona
3 sztuki jajka ugotowane na twardo
1 sztuka duża czerwona papryka
3-4 sztuki ogórki kiszone
1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
1 sztuka średnia czerwona cebula
sól
pieprz
gęsty jogurt naturalny
starty żółty ser
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka i cebulę obierz i pokrój w kostkę. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a miąższ razem z ogórkami pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj. Makrelę obierz ze skóry, usuń ości, a mięso rozdrobnij. Fasolę odsącz z zalewy.
- Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, dodaj ser oraz jogurt. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!