Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka makrela
wędzona1 puszka kukurydza konserwowa
4 łyżki majonez
2 sztuki jajka
1 łyżeczka musztarda
1 łyżeczka keczup
sól
do smakupieprz
do smaku1 sztuka papryka czerwona
1/2 sztuki ogórek zielony
1 garść natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makrelę oczyść ze skóry oraz ości i podziel na mniejsze kawałki. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
- Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Ogórka umyj, osusz i razem ze skórką pokrój w półplasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
- Kawałki makreli delikatnie wymieszaj z warzywami i jajkiem. Musztardę wymieszaj z majonezem i ketchupem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przyslij przepis