Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.05.2022 Imieniny: Iwony i Dezyderego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z makreli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z makreli można również posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Przepis można wzbogacić dodając do sałatki pokrojoną w piórka 1/2 czerwonej cebuli, a do sosu przeciśnięty przez praskę czosnek.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  makrela
    wędzona
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 4 łyżki  majonez
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • 1 łyżeczka  keczup
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1/2 sztuki  ogórek zielony
  • 1 garść  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Makrelę oczyść ze skóry oraz ości i podziel na mniejsze kawałki. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
  2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Ogórka umyj, osusz i razem ze skórką pokrój w półplasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Kawałki makreli delikatnie wymieszaj z warzywami i jajkiem. Musztardę wymieszaj z majonezem i ketchupem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE