Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 8 sztuk mandarynek
- 1 opakowanie miksu sałat
- 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- ocet balsamiczny
- oliwa
- 3 ząbki czosnku
- słodka mielona papryka
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki.
- Dwie łyżki oliwy wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu, czerwonej papryki oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatę wymieszaj z mięsem i wstaw na godzinę do lodówki.
- Grilluj mięso na suchej patelni na złoty kolor.
- Wyłóż sałatę do salaterki. Dodaj pomidorki pokrojone na połówki. Obierz mandarynki ze skórki, podziel na cząstki, a jeśli są duże, to pokrój na kawałki, i dodaj do sałaty.
- Grillowane mięso pokrój na kawałki i ułóż na sałacie. Skrop wszystko oliwą i octem balsamicznym.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka