Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z mandarynkami, roszponką i serem pleśniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pyszny przepis na włoską sałatkę.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 puszki  mandarynka
    z puszki
  • 150 g  ser pleśniowy
    z niebieską pleśnią
  • 1/2 szklanki  sok z mandarynki
    z puszki
  • 3 garści  orzechy włoskie
  • 2 garści  roszponka
  • 1/2-1/2 sztuki  cebula czerwona
    mała
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka  miód
  • 1 łyżeczka  ocet balsamiczny
  • 1 szczypta  pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Na początku myjemy roszponkę i po dokładnym osuszeniu wkładamy ją do miski. Następnie odcedzone mandarynki dzielimy na pół, orzechy włoskie siekamy na mniejsze kawałki, czerwoną cebulę kroimy na drobne piórka, a ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski.
  2. Następnie do małego naczynia wlewamy sok z mandarynek, oliwę z oliwek, łyżkę płynnego miodu, ocet balsamiczny oraz dodajemy szczyptę pieprzu. Całość dokładnie mieszamy, a powstałym sosem polewamy wszystkie składniki.
  3. Gotową sałatkę najlepiej podawać z bruschettami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 411

Przepisy: 34


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE