Dzisiaj jest: Sobota, 02.07.2022 Imieniny: Marii i Urbana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Sałatka z melona i awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka melon
  • 3 sztuki awokado
  • 10 sztuk cienkich plasterków suszonej szynki
  • średnia cebula czosnkowa
    Sos
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 3 łyżki  posiekanej kolendry
  • sok z 1/2 cytryny
  • 7 łyżek  oliwy z pestek winogron
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sos: Sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Dodaj posiekaną papryczkę chili i kolendrę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Awokado obierz i pokrój w średnią kostkę. Z melona wydrąż łyżeczką kuleczki. Szynkę pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszaj.
  3. Polej sałatkę przygotowanym sosem. Przed podaniem przełóż do wysokich pucharków.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE