Dzisiaj jest: Środa, 18.05.2022 Imieniny: Feliksa i Aleksandry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z mięsnym tortellini i rukolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  tortellini z szynką
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka ogórek
  • 5 dag  rukoli
  • kilka gałązek koperku
  • 3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Tortellini z szynką ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Ogórek, koperek i rukolę umyj i osusz. Koperek bardzo drobno posiekaj, ogórek obierz i pokrój w ćwierćplasterki. Kukurydzę i groszek odsącz na sicie.
  3. Warzywa wymieszaj z tortellini i majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodź.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE