Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
250 g mortadela
3 sztuki ogórek kiszony
1 pęczek dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek natka pietruszki
4 łyżki majonez
2 łyżki jogurt naturalny
1 łyżka musztarda
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj. Ogórki kiszone pokrój w półplasterki. Dymkę wymieszaj z mortadelą, ogórkami oraz połową natki.
- Majonez wymieszaj z jogurtem, musztardą, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę pozostałą natką.
Źródło przepisu: Sałatki