Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.10.2020 Imieniny: Lucjana i Ewarysta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z mortadelą i ogórkiem kiszonym najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mortadela
  • 3 sztuki  ogórek kiszony
  • 1 pęczek  dymka ze szczypiorkiem
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 4 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
  • 1 łyżka  musztarda
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj. Ogórki kiszone pokrój w półplasterki. Dymkę wymieszaj z mortadelą, ogórkami oraz połową natki.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, musztardą, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę pozostałą natką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 3

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE