Dzisiaj jest: Niedziela, 29.11.2020 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Sałatka z mozzarellą i musztardą francuską


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z mozzarellą i musztardą francuską to przepis na szybką przekąskę dla niespodziewanych gości.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 50 g  szynka konserwowa
  • 1/4 sztuki  sałata lodowa
  • 1/3 kulki  mozzarella
  • 1/2 sztuki  por
    biała część
  • 2 łyżki  musztarda francuska
  • 1 pęczek  koperek
  • oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę lodową umyj i porwij na mniejsze kawałki. Osusz i wrzuć do miski.
  2. Pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Dodaj do sałaty. Szynkę zwiń w rulony i pokrój w plasterki. Ser pokrój w paski i ułóż na sałacie.
  3. Sałatę skrop oliwą i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj musztardę i udekoruj koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE