Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z mozzarellą i musztardą francuską


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z mozzarellą i musztardą francuską to przepis na szybką przekąskę dla niespodziewanych gości.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 50 g  szynka konserwowa
  • 1/4 sztuki  sałata lodowa
  • 1/3 kulki  mozzarella
  • 1/2 sztuki  por
    biała część
  • 2 łyżki  musztarda francuska
  • 1 pęczek  koperek
  • oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę lodową umyj i porwij na mniejsze kawałki. Osusz i wrzuć do miski.
  2. Pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Dodaj do sałaty. Szynkę zwiń w rulony i pokrój w plasterki. Ser pokrój w paski i ułóż na sałacie.
  3. Sałatę skrop oliwą i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj musztardę i udekoruj koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE