Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
50 g szynka konserwowa
1/4 sztuki sałata lodowa
1/3 kulki mozzarella
1/2 sztuki por
biała część2 łyżki musztarda francuska
1 pęczek koperek
oliwa
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę lodową umyj i porwij na mniejsze kawałki. Osusz i wrzuć do miski.
- Pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Dodaj do sałaty. Szynkę zwiń w rulony i pokrój w plasterki. Ser pokrój w paski i ułóż na sałacie.
- Sałatę skrop oliwą i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj musztardę i udekoruj koperkiem.
Źródło przepisu: Najlepsze sałatki