Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z mozzarellą i selerem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z mozzarellą i selerem to przepis na smaczne i zdrowe śniadanie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  ser mozzarella
    w kulkach
  • 1 kawałek  seler naciowy
    łodyga
  • 100 g  mix sałat
  • 1 garść  pomidorki koktajlowe
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 gałązki  mięta
  • 2 gałązki  estragon
  • 1 sztuka  ciabatta
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 4 łyżki  oliwa
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz, ząbek przekrój na pół, a drugi posiekaj. Ciabattę pokrój na kromki, każdą posmaruj przeciętym ząbkiem czosnku i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej grzanki.
  2. Mieszankę sałat i pomidorki umyj, osusz. Seler naciowy umyj i pokrój w plasterki. Mozzarellę osącz. Wszystkie składniki przełóż do miski. Miętę i estragon umyj i posiekaj.
  3. Sok z cytryny wymieszaj z solą, posiekanym czosnkiem, musztardą, ziołami oraz pieprzem. Na koniec dodaj 3 łyżki oliwy, wymieszaj. Sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE