Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka ogórek zielony
świeży1/2 sztuki papryka pomarańczowa
1/2 puszki groszek konserwowy
1 sztuka jabłka
4 łyżki ser żółty
starty3 łyżki majonez
1 łyżeczka musztarda
1/2 pęczki natka pietruszki
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paprykę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Ogórek i jabłko obierz i zetrzyj na tarce. Groszek osącz z zalewy.
- Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Na koniec dodaj starty ser, majonez oraz musztardę i dopraw solą. Wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekaną natką.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa